2 Kasım 2014 Pazar

Acil nakit ihtiyacı olanlar - Borç para verenler 2015

Günümüzde sicil kaydı, gelir belgelendirme sorunu, gelir kaynakları yetersizliği, risk grubu gibi ve çok çeşitli nedenler ile bankalardan kredi alamayan birçok insan var. Sizde onlardan biri misiniz?

Ve yine günümüzde bankalara alternatif olarak kredi sağlayan/borç veren alternatif finans kuruluşları veya müteşebbisler de var..

Bu yazı kredi kullanamadığı için nakit sıkıntısı yaşayanlar ile bu koşulları karşılayamadığından kredi kullanamayanlara yardımcı olacak olan iştirakçileri bir araya getirmek ve bilgilendirmek maksadı ile yazılmıştır.

Bir başka yazımda kredi sicil sorunu nedeni ile kredi kullanamayan bireylerin kredi sicilini nasıl temizleyeceğine ayrıntılı olarak değineceğim ancak bu yazı altında yapacakları yorumları ile birbirini bulacak olan ihtiyaç sahipleri ve iştirakçiler için açılmış bir yazıdır.

Acil nakit ihtiyacı olanların alternatif kredi yöntemlerine yönelirken kaçınmaları ve dikkat etmeleri gereken önemli bazı unsurlar var. Nitekim son zamanlarda bu yolla vaatlerde bulunan dolandırıcıların sayısı oldukça fazla.

DİKKAT: 

Hangi sebeple olursa olsun özellikle "müşteri temsilcisinin yol giderleri" gibi bahaneler altında sizden ön ödeme talep eden iştirakçilere kesinlikle itibar etmeyiniz. Bu en sık kullanılan dolandırıcılık yöntemidir. Hiç bir güvenilir iştirakçi/borç veren sizden ön ödeme talep etmez. Bu zaten işin doğasına da aykırıdır. Siz paraya ihtiyacınız olduğu için buradasınız.

İştirakçinin borç verme vaadine karşılık paranızı almadan hiçbir evraka imza atmayınız. Özellikle senet hükmünde evrak düzenlemeyiniz.
Banka veya noter senedi düzenlenecek ise bunu mutlaka paranızı aldıktan sonra ve iştirakçi/borç veren ile yüz yüze gerçekleştirin. Mutlaka bir de şahit hazır bulundurunuz.

Hangi sebeple olursa olsun geri ödeme planına uyamayacağınız bir ödeme planı altında borç almayınız. Bu telafisi mümkün olmayacak sıkıntılar ve borçlanmaya sizi sürükleyebilir.

Kesinlikle size fahiş faizler ile borç vermeyi vaat eden müteşebbisleri size gerçekten borç verse bile kabul etmeyiniz.

Bu sayfa altında borç verenler ile acil paraya ihtiyacı olanlar yorumlar ile birbirini bulabilirler. Borç verenlerin hangi koşullarda verdiklerini detaylı yazmaları rica olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder