7 Kasım 2014 Cuma

ATM de kartım sıkıştı ne yapmalıyım?


Ülkemizde her bankanın 1000’ in üstünde ATM’ si bulunmaktadır. Bu sayı tüm bankaların ATM’ lerini düşündüğümüzde yaklaşık 100.000 adeti bulmaktadır. Sayının bu kadar fazla olması ve ATM’ lerin her gün binlerce işlem yapması ile bazı fiziksel ve dijital sorunlar ortaya çıkmaktadır. Teknik servisin maliyeti nedeniyle sayısı az olduğu için ATM’ ler bazen kartı yutma, kartı sıkıştırma, parayı yutma veya parayı sıkıştırma gibi hatalar vermektedir.
ATM de kartım sıkıştı ne yapmalıyım diyorsanız öncelikle ATM başından ayrılmayıp cep telefonunuzdan ATM’ nin ait olduğu bankanın telefonunu arayarak çağrı merkezine bağlanınız. Çağrı merkezlerinde kayıp çalıntı ve acil durumlar hattına bağlanmak için direk ( 0 ) sıfır tuşuna basınız ve hemen sorunu bildiriniz. Kesinlikle hiçbir durumda bilgilerinizi ve kart şifrenizi müşteri hizmetlerine söylemeyiniz.

3. kişilerle kartınızın şifresini paylaşmayacağınız gibi kimselerden yardım almayınız. ATM de kartım sıkıştı ilk ne yapmalıyım sorusunun cevabı kartınızın işlemlere kapatılarak başka kişilerin eline geçme ihtimaline karşı hesabınızı güvenlik altına almaktır. Eğer kartınızın sıkıştığı ATM bir bankaya çok yakın ise bankayı arayarak güvenlik görevlisini çağırıp kartınıza ulaşabilme yollarını arayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder