5 Kasım 2014 Çarşamba

Cepteteb nedir nasıl kullanılır


Cepteteb, havale, EFT, fatura ödeme, altın veya döviz alış ve satış işlemleri ile birlikte onlarca farklı bankacılık işlemlerinizi hiç vakit kaybetmeden bir tıkla yapabileceğiniz Türkiye Ekonomi Bankası ( TEB ) sistemdir.
Cepteteb nedir sorusunun cevabı bir mobil bankacılık uygulaması olarak nitelendirilebilir. IOS ve Android tabanlı cep telefonlarından Cepteteb işlemlerinizi yapabilirsiniz. Apple üretimi Iphone serilerinden birinde veya IPAD serilerinden birinde cepteteb işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Cepteteb kullanmak için TEB web sitesinden uygulamayı indirmek için hemen indir kutucuğuna tıklayarak gelen ekrana Cep telefonu numaranızı, indirmek istediğiniz uygulamayı ve ekranda alt satırda yer alan 5 haneli güvenlik kodunu girerek indirme yapabilirsiniz.
Cepteteb nasıl kullanılır sorusuna cevap olarak ilk aşamada şifre almalısınız. Anında şifre kutucuğuna tıkladığınızda ekranda açılacak sekmede kredi kartım var, banka kartım var ve Henüz TEB müşterisi değilim kategorilerinden birisini seçerek işleminize devam edebilirsiniz. 2. Aşmada kart bilgilerinizi girecek, 3. Aşamada kişisel bilgilerinizi cep telefonu numaranız ile ekleyerek cep telefonunuza gelen kısa mesajdaki SMS doğrulama kodunu 4. Aşamada sisteme girerek Cepteteb başvuru işleminizi yapmış olacaksınız.
Cepteteb avantajlarından yararlanmak için cep telefonuz ile mobil uygulamacı lığına her girdiğinizde sizlere kısa mesaj ile tek kullanımlık şifre gelecek ve her işlemde bu şifre yenilenecektir. Cepteteb ile sadece kendi cep telefonunuzdan değil, dilediğiniz Android ve IOS tabanlı herhangi bir cep telefonundan girebilirsiniz ancak tabi ki tek kullanımlık güvenlik şifresi sadece sizin cep telefonunuza gönderilecektir.

Cepteteb pratik bankacılığını cep telefonunuzdan kullanırken sizlere Cep pratik şifre verilere TEB internet şubesi bankacılığı işlemlerinize daha güvenli başlayabilirsiniz. Cepteteb işlemlerinize kullanıcı kodunuz, parolanız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. 3. Aşamada ki şifre sürekli değişen ve cep telefonunuza gelen şifredir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder