8 Kasım 2014 Cumartesi

Borç para veren tefecilerin hazin sonu


Kredi borçlarını, kredi kartı borçlarını ödeyemeyenler, acil nakit ihtiyacı olup bankalardan çekemeyenler ve çek senet işlemlerinde vadesi dolduğu için nakit arayan işletmeler genellikle tefecilere başvurmakta ve acil para ihtiyaçlarını bu usulsüz yollarla sağlamaktadır.
Ancak hukukun üstünlüğün olduğu ülkemizde borç para veren tefecilerin hazin sonu 5 yıla kadar hapis cezaları, 5000 güne kadar adli para cezaları olmuştur. Tespiti ile birlikte Emniyet mali şubenin savcılık talimatı ile operasyon yaptığı tefeciler hâkim karşısına çıktıklarında onlar için genellikle verilecek cezalara karşı bir savunmaları olmamaktadır.
Tefecilik örf adet, gelenek görenek ve dini değerlere de ters olduğu için genellikle ilahi adaletin hışmına uğramaktadır. Tefeciden borç alan insanların ödeyemedikleri borçlarla cinnet geçirip bazı tefecilere saldırdıkları gerçeği de ülkemizde yaşanan durumlardandır.

Tefecilik insani değerlere ve devlet kanunlarına uymadığı için tefeciler er yâda geç kendileri için hazırlanan hazin sonlarını yaşayacaklardır. Bu açıdan vatandaşlar tefecilerde fırsat vermemek adına para işlerini bankalardan yapmaları ve ihtiyaçlarını karşılamaları daha makul olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder