9 Kasım 2014 Pazar

Çalışmayan ev hanımlarına kredi veren bankalar


Bankaların sayısının artması ile birlikte artan müşteri ihtiyacı bankaların ev hanımına, işsizlere veya dar gelirli müşterilerine kredi verme olanaklarını daha çok sağlamakta ve kriterleri düşürmektedir. Çalışmayan ev hanımlarına kredi veren bankalar müşterilerinden bazı şeyleri isteyerek da uzun vade de ve daha düşük faiz ile daha çok kredi verme imkânını sunmaktadır.
Bankalar ev hanımlarından varsa son 6 aylık ve 1 yıllık yatmış sigorta primlerini gösteren belgeleri isteyebilirler. Bu belgelerin beyanı ile kredi çekmek çok daha olay olacaktır.
Kredi çekmek isteyen ev hanımlarının kredi çekme kolaylığını sağlayan başka bir avantaj ise ev hanımlarının üzerine kayıtlı ev arsa veya araların tapu ve ruhsatını belgeleriyle beyan etmesi olacaktır. Ayrıca herhangi bir kira geliri de ev hanımlarının kredi çekme şansını çok daha artıracak ve vade sayısını uzatmada faydalı olacaktır.

Ev hanımları sabit gelirli düzenli maaşı olan işlerde çalışan ( kamu personeli, işçi emekli ) gibi kişileri kefil göstererek te kolaylıkla bankaların genelinden kredi çekme şansını bulabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder