11 Kasım 2014 Salı

Tefeci arıyorum diyenlerin düştüğü büyük hata


Eğer paraya ihtiyacınız var ise mutlaka bunu yakın arkadaşlarınızdan veya bankalardan temin etmelisiniz. Bu konuda bahis siteleri ile uğraşmak veya tefecilere başvurmak oldukça yanlış bir durumdur.
Tefeci aramak sorunlarınızı çok kısa vadede çözmek anlamına gelebilir ancak daha büyük sorunların daha uzun süre hayatınızı meşgul edeceği adımı atmış olursunuz. Öncelikle tefeciler sizden oldukça yüksek faiz talep etmektedirler. Bu yüksek faz oranı % 30’ ların üstüne çıkmaktadır. Tefeciler bankalar gibi düşük faiz kullanmamanın yanında sizlere 60 – 120 aya kadar vade değil daha kısa süre vadeler vereceklerdir.

Tefeci arıyorum diyenlerin düştüğü büyük hata nakit sorunlarını daha çük büyütmek ve sorunları çok kısa süre halı altına süpürmektir. Tefeciler legal değildir. İllegal ve devletten izinsiz anayasa suçu işlemekle birlikte ödediğiniz tutarları kaydedecek bir veri ve kanıt sizlere sunmayacaklardır. Tefeciler senetleri 24 veya 36 aylık vdelerle her aya bir senet hazırlamak yerine tek senet hazırlayıp alacağınız ana parayı ve faizi tek senette yazacaklardır. Bu sizlerin borcunuzu bitirdiğiniz dönemde tefecinin senedi teslim etmeme gibi oldukça büyük bir riski ve sorunu karşınıza çıkaracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder