13 Kasım 2014 Perşembe

Tefeci ne demek?


Tefecilik yasal olmayacak şekilde faiz ile borç para verme işlemidir. Devlete hiçbir şekilde vergi, stopaj ve gider göstermeyen tefeciler genellikle başka işler yaparak tefeciliklerini kamufle etmektedirler.
Tefecilik hiçbir kanuna dayanmadan devletten izinsiz nakit ihtiyacı olup banka notları düşük olması sebebiyle bankadan kredi çekemeyenlere faizi ile kısa vadede para veren kişilerdir. Tefecilik parayı daha fazla para karşılığı satmak anlamına gelecektir.
Ödünç para veren kişilerin bu para karşılığında daha çok para talep etmeleri ve verdikleri parayı kamufle etmek için ürün satışı gibi gösterip borçlulara senet imzalatması yasal olmamakla birlikte insanları daha çok borca sokmaktadır. Zira bankaların % 1,49’ a varan faiz oranlarına karşı kişilere % 30’ lara kadar borç verme işlemine tefecilik denir.

Tefecilik faizcilik ve murabahacılık anlamına da gelecektir. Tefecilik zor durumda kalan insanların devlet kontrolü olmadan sömürülmesi, daha çok bataklığa sokulması demektir. Tefecilik borçlunun hesabını tutamayacak şekilde kontrolden çıkması ve tefeciye ödenen her paranın anaparadan değil de faiz miktarından düşürülmesi demektir. Tefecilik sömürgeciliktir ve asla tefecilerle işlemler yapılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder